HTML

Asus: Νέες πληροφορίες για τα επόμενα tablet της εταιρείας

Λίγες μόνο ημέρες μένουν για την έναρξη της ετήσιας έκθεσης IFA 2013 στη Γερμανία και στον τεχνολογικό κόσμο επικρατεί αναβρασμός, καθώς λίγες μόνο εταιρείες έχουν ανοίξει πλήρως τα χαρτιά τους, σχετικά με τις συσκευές που πρόκειται να παρουσιάσουν σε αυτήν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση της φημολογίας σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των εταιρειών. Η Asus, ύστερα από ένα αρκετά επιτυχημένο οικονομικό τρίμηνο και με την κεκτημένη ταχύτητα που απέκτησε από την παρουσίαση της νέας γενιάς του Nexus 7, αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της για το 2014, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σειρές MeMo Pad HD και FonePad HD.

Πρόσφατα λοιπόν, διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες για την τελική διαμόρφωση των FonePad HD 7, MeMo Pad HD 8 και MeMo Pad HD 10, ενώ παράλληλα ήρθε στην επιφάνεια το επίσημο video παρουσίασης του Asus MeMo Pad FHD 10 LTE. 

Σύμφωνα με τις αναφορές, το Asus FonePad HD 7 θα διαθέτει οθόνη ΙPS 7", ανάλυσης 1280x800, ενώ διπύρηνη Intel Atom CPU χρονισμένη στο 1.6 GHz και PowerVR GPU χρονισμένη στα 400 MHz δίνουν επεξεργαστική ισχύ στο tablet, το οποίο συμπληρώνεται από μία 5 megapixels κάμερα. Το FonePad HD 7 θα διατίθεται σε εκδόσεις με 8 GB και 32 GB, ενώ αναμένεται να έχει εγκατεστημένη την έκδοση Android 4.2 Jelly Bean. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, από ό,τι φαίνεται, παραμένουν ίδια με αυτά της πρώτης γενιάς FonePad. 


Η επόμενη συσκευή για την οποία διέρρευσαν πληροφορίες, είναι το MeMo Pad HD 8, το οποίο διαθέτει οθόνη 8" ανάλυσης επίσης 1280x800 pixels. To tablet φέρεται να διαθέτει τετραπύρηνη CPU της Rockchip χρονισμένη στο 1.6 GHz. Πέραν του ότι αναμένεται να έχει εγκατεστημένο Android 4.2 Jelly Bean, καμία άλλη πληροφορία για την τελική του διαμόρφωση δεν έχει, ως τώρα, γίνει γνωστή.

Αντιθέτως, αρκετές πληροφορίες είναι διαθέσιμες για το μεγαλύτερο «αδερφό» tablet, MeMo Pad HD 10. Σύμφωνα με αυτές, διαθέτει οθόνη διαγωνίου 10,1" και ανάλυσης 1280x800 pixels. Όπως και στην περίπτωση του MeMo Pad HD 8, φέρει τετραπύρηνη CPU της Rockchip χρονισμένη στο 1.6 GHz και 1 GB RAM, ενώ διαθέτει συνδεσιμότητα 3G, Wi-Fi, Bluetooth και GPS. Το MeMo Pad HD 10 διαθέτει επίσης μία 2 megapixels οπίσθια και μία 1.2 megapixels εμπρόσθια κάμερα και αρχικά θα κυκλοφορήσει σε έκδοση με 8GB αποθηκευτικού χώρου, επίσης με Android 4.2 Jelly Bean. Δεν έχει γίνει καμία αναφορά για ύπαρξη δυνατότητας συνδεσιμότητας 4G μέσω LTE, για την αυτονομία του και για την τιμή του.

Η συσκευή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεν είναι άλλη από τo MeMo Pad FHD 10 LTE, του οποίου η 3G έκδοση παρουσιάστηκε στην τελευταία Computex. Ενώ είχαν γίνει εκτενείς αναφορές στον Τύπο για το MeMo Pad FHD 10, το οποίο έφερε διπύρηνη Intel Atom CPU αρχιτεκτονικής Clover Trail+, μυστήριο κάλυπτε την έκδοση LTE η οποία φημολογούταν πως θα διαθέτει Qualcomm Snapdragon SoC. «Φως» στην υπόθεση έριξε η ίδια η Asus, με τη διάθεση στο κοινό του επίσημου προωθητικού video για τη συσκευή. Σύμφωνα με αυτό, το MeMo Pad FHD 10 LTE έχει μεν μεγαλύτερο πάχος στα 9,9 χιλιοστά (έναντι 9,5 χιλιοστών της 3G έκδοσης) αλλά μικρότερο βάρος στα 572 γραμμάρια καθώς επίσης και οθόνη IPS διαγωνίου 10" ανάλυσης 1920x1200 pixels. Διαθέτει SoC με ενσωματωμένο LTE modem της Qualcomm, τετραπύρηνη CPU αγνώστου χρονισμού, αν και φήμες τη φέρουν να ανήκει στην οικογένεια Snapdragon 800. Eπιπροσθέτως, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, 5 megapixels ΑF οπίσθια camera, δυνατότητα ασύρματης προβολής εικόνας μέσω Miracast, θύρα microSD και αυτονομία 10 ωρών. Το πακέτο συμπληρώνει η προαιρετική θήκη-πληκτρολόγιο Folio Key της Αsus.

Όλες οι παραπάνω συσκευές, θα παρουσιαστούν επίσημα στο event που διοργανώνει η Asus στα πλαίσια της IFA 2013. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Shared by WpCoderX | Copyright © 2013 Technolog