HTML

Η Pelican δημιουργεί σύστημα λήψης πολλαπλών καμερών για τα επόμενα smartphones




Oι κάμερες των κινητών τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα τους.Σήμερα ,πρωτοπόρος στις κάμερες των κινητών θεωρείται η ΝΟΚΙΑ με το μοντέλο LUMIA 1020 με κάμερα ανάλυσης 40.1 MP. 


Η  Pelican έρχεται να προτείνει κάτι πολύ διαφορετικό σαν ιδέα και πρωτοποριακό. O τρόπος λήψης μιας φωτογραφίας μέχρι τώρα γίνεται με κάμερες  που ενσωματώνουν Auto Focus και σταθεροποιητές εικόνας. Αφού αποτυπώνονταν η φωτογραφία στο κινητό , η περαιτέρω  επεξεργασία της εικόνας ήταν αρκετά περιορισμένη (όπως το να εστίασουμε κατά λάθος άλλο αντικείμενο αντί αυτού που θέλαμε ή ακόμη και να εστιάσουμε σε περισσότερα από ένα αντικείμενα στην φωτογραφία μας). Εδώ λοιπόν έρχεται η καινοτόμος πρόταση από την Pelican. 

H εταιρία Qualcomm σε ένα συνέδριο της παρουσίασε ένα Τάμπλετ με επεξεργαστή Snapdragon 800 που χρησιμοποιούσε αντί για μία κάμερα στο πίσω μέρος, είχε τοποθετημένες σε διάφορα σημεια της επιφάνειας 16 μικροκάμερες της Pelican. Οι κάμερες δεν διαθέτουν autofocus hardware και σταθεροποιητή εικόνας και αυτό βοηθάει στη γρήγορη και άμεση λήψη των εικόνων.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει η κάθε κάμερα να εστιάζει σε ξεχωριστό σημείο της εικόνας και σε διαφορετικό βάθος πεδίου, δηλαδή αποτυπώνει με καθαρά 3D  τρόπο την εικόνα και την αποθηκεύει. Το σύνολο των τμημάτων της εικόνας που αποτυπώνεται από κάθε μια κάμερα συνθέτουν μια 3D εικόνα όπου η επεξεργασία της γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε πολύ εύκολα να μετακινήσετε αντικείμενα της φωτογραφία σας ,να αλλάζετε την φωτεινότητα τους αλλά και τα χρώματα τους μέσα στον χώρο χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο μέρος της εικόνας. Κατόπιν αφού βγάλετε την φωτογραφία σας μπορείτε να επιλέξετε με ένα πάτημα στην οθόνη, σε ποιο μέρος του θέματος σας θέλετε να εστιάσετε, ή ακόμα ,σε πόσα και ποια μέρη θέλετε.Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος προσέγγισης. Η κάμερα Lytro όπως την ονομάζει αναμένεται να βγει στην αγορά το τέλος του 2013 και θα την δούμε σε Tablets και Smartphones.

Κάντε κλίκ εδώ και δοκιμάστε μια φωτογραφία.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Shared by WpCoderX | Copyright © 2013 Technolog