HTML


Το πρότυπο MHL (Mobile High-Definition Link) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Galaxy S II και από τότε υποστηρίζεται από δεκάδες smartphones διάφορων κατασκευαστών για την επικοινωνία και μεταφορά υλικού από τη συσκευή στην τηλεόραση μέσω της υποδοχής microUSB.
Σε αντίθεση με τα πρότυπα AirPlay και Miracast, το MHL απαιτεί καλώδιο για να γίνει η επικοινωνία, αλλά η νέα έκδοση 3.0 που θα λανσαριστεί το Σεπτέμβριο θα επιτρέπει την ταυτόχρονη μεταφορά δεδομένων και video, με υποστήριξη ανάλυσης 4K (3840 x 2160) στα 30fps, ενώ επίσης ταυτόχρονα θα φορτίζει τη συσκευή!



Ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη και οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας του Playstation 4 της Sony στα καταστήματα Ευρώπης και Αμερικής. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η ίδια η κατασκευάστρια, η επόμενη γενιά της παιχνιδοκονσόλας της θα είναι διαθέσιμη στις 15 Νοεμβρίου στη Β. Αμερική και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, θα φτάσει και στα καταστήματα της Γηραιάς ηπείρου.

Η Sony γνωστοποίησε πως έχει ήδη λάβει πάνω από 1 εκατομμύριο προπαραγγελίες για το Playstation 4, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε 32 αγορές παγκοσμίως μέχρι την περίοδο των γιορτών. Οι ενδιαφερόμενοι εντός της Ευρώπης θα χρειαστούν το ποσό των 399 ευρώ για να προμηθευτούν τη νέα προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας στον χώρο των video games.
Νέα προϊόντα για tablets φέρεται να ετοιμάζει η Intel σε αρχιτεκτονική 14 nm. Το τρίτο τρίμηνο του 2013 θα δούμε την οικογένεια Cherry Trail, και στο τέταρτο τρίμηνο το Willow Trail. Αναφορικά με τα system on chips των smartphones θα δούμε το 22 nm Merrifield στο τέλος του 2013, το Moorefield στο πρώτο μισό του 2014 και το Morganfield των 14 nm στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Το Merrifield θα έχει αυξημένη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από την οικογένεια Clover Trail+. Οι πηγές αναφέρουν ότι η Intel είναι ήδη έτοιμη να παρουσιάσει το Bay Trail των 22 nm στο Intel Development Forum που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Θα ακολουθήσει η ενσωμάτωση των επεξεργαστών Bay Trail-T σε tablets με λειτουργικό Windows 8.1 και Android 4.2. Αυτός ο επεξεργαστής θα έχει διαμόρφωση 1.8 και 2.4 GHz, ενώ θα προσφέρει αυτονομία μέχρι και 8 ωρών. Η γενιά Cherry Trail θα υποστηρίζει συχνότητες μέχρι και 2.7 GHz.

Η LG Display ανακοίνωσε την κατασκευή μίας οθόνης με διαγώνιο 5,5 ιντσών που επιδεικνύει τον μεγαλύτερο λόγο εικονοστοιχείων ανά ίντσα που έχουμε συναντήσει σε οθόνη για smartphone ξεπερνώντας ακόμα και τα 468ppi που απολαμβάνουν σήμερα οι χρήστες του HTC One. Το νέο panel της LG είναι τύπου Quad HD AH-IPS LCD με διαγώνιο 5,5 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1440 x 2560 pixels, επιδεικνύωντας pixel density ίση με 538ppi, κατά 70ppi υψηλότερη από αυτή της οθόνης του HTC One.

Σύμφωνα με την LG Display, η οθόνη είναι ιδιαίτερα ευκρινής αφού περιέχει 4 φορές των αριθμό των pixels που βρίσκουμε σε μία οθόνη HD. Τα χρώματα επίσης είναι πιο ζωντανά και οι χρήστες θα παρατηρήσουν άμεσα σημαντική βελτίωση στην αντίθεση (contrast). Οι χρήστες ενός smartphone που θα είναι εξοπλισμένη με την συγκεκριμένη οθόνη, θα μπορούν να σερφάρουν στο Internet σαν να σέρφαραν από το PC τους, χωρίς να παραμορφώνεται η εικόνα. Σήμερα τα Full HD panels επιτρέπουν στον χρήστη να δει τα 3/4 μίας ιστοσελίδας που είναι φτιαγμένη για PC. Με την οθόνη της LG, θα μπορούν να την βλέπουν στην ολότητα της.


Σε μια κατηγορία τιμής στην οποία η Nokia κυριαρχεί με το Lumia 520 και το Lumia 620, η Huawei είναι έτοιμη να καταθέσει την πρόταση της με το Ascend W2.
To Ascend W2 το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Κίνα, αποτελεί το δεύτερο Windows Phone της εταιρείας, με τον προκάτοχο του να δημιουργεί αρκετά καλές εντυπώσεις. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής ξεχωρίζει η IPS οθόνη 4.3' ιντσών με ανάλυση WVGA, διπύρηνος επεξεργαστής στο 1.4 GHz, 512mb RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου με υποστήριξη microSD καθώς και 5mp κάμερα στο πίσω μέρος.

Το πάχος έχει οριστεί στα 9.9 χιλιοστά ενώ με τη μπαταρία των 1700 mAh δε θα πρέπει να περιμένουμε σημαντική αυτονομία. Η τιμή του Ascend W2 έχει οριστεί στα ¥999 τα οποία με βάση την ιαοτιμία αντιστοιχούν σε €120 περίπου.




Shared by WpCoderX | Copyright © 2013 Technolog