HTML

Home Projector με κόστος 1 Ευρώ .

Οι τιμές στους projectors είναι αλήθεια ότι έχουν πέσει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Με μια αναζήτηση στο ebay μπορείς να βρεις με 100 ευρώ τον πιο φτηνό προτζεκτορα. Για κάποιους που αδυνατούν να δώσουν αυτά τα χρήματα προκειμένου να απολαύσουν την μαγεία της μεγάλης εικόνας μπορούν με ελάχιστο κόστος να δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό προτζέκτορα.Τι χρειάζεστε? Ελάχιστα πράγματα.

Για να φτιάξετε τον δικό σας προτζέκτορα θα χρειαστείτε :

1. Κατά προτίμηση ένα Iphone  ή ένα Ipad ( μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε κινητό άλλου κατασκευαστή).
2. Ένα κουτί από παπούτσια.
3. Ένα μαχαίρι.
4. Μία μονωτική ταινία.
5. Έναν μεγενθυτικό φακό.
6. Έναν μαρκαδόρο ή στυλό.
7. Τουβλάκια LEGO ή παρόμοια.
8. Κόλλα


Και ξεκινάμε...



Παίρνουμε το κουτί και κλείνουμε με την μονωτική ταινία όλες τις τρύπες που υπάρχουν πάνω στην συσκευασία ώστε να αποφύγουμε την διαρροή του φωτισμού και να απομονώσουμε το φως. Αυτό το κάνουμε γιατί χρειαζόμαστε τον μέγιστο φωτισμό για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο φωτεινή η εικόνα μας και πιο ξεκούραστη για τα μάτια μας.




Τοποθετούμε τον μεγενθυτικό φακό στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας , κεντράρουμε και με τον μαρκαδόρο σχεδιάζουμε το περίγραμμα του. Το αφαιρούμε κόβοντας με το μαχαίρι και τοποθετούμε τον φακό μέσα σε αυτό.Στηρίζουμε το κάτω μέρος του φακού με μονωτική ταινία και χρησιμοποιούμε την κόλλα για να στερεώσουμε τον φακό μέσα στην τρύπα που κάναμε.





Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να περάσουμε το καλώδιο ρεύματος για να φορτίζει η συσκευή.Στην συνέχεια ευθυγραμμίζουμε την συσκευή μας με τον μεγενθυτικό  φακό και με έναν χάρακα και το μαρκαδόρο χαράζουμε 2 παράλληλες γραμμές, μια από δεξιά και μια από αριστερά από το κουτί που θα  ξεκινάει από το μπροστινό μέρος και θα φτάνει μέχρι το πίσω.







 Φτιάχνουμε την βάση στήριξης για το τηλέφωνο με LEGO τοποθετώντας το σύμφωνα με την απόσταση που θέλει για να στηρίζεται σωστά η συσκευή.

                                     

                               
                                     
                                   

Τοποθετήστε την βάση στήριξης στο πίσω μέρος του κουτιού μαζί με το τηλέφωνο στην ευθεία που έχετε χαράξει προηγουμένως στο εσωτερικό από το κουτί. Πλησιάζετε την συσκευή προς τον φακό όσο χρειάζεται για να πέφτει σωστά το φως (κλείστε το φως του δωματίου για να καταλάβετε ακριβώς πόση απόσταση χρειάζεται).

Τέλος για να έχετε την μέγιστη φωτεινότητα ενεργοποιήστε στο μέγιστο τις ρυθμίσεις φωτεινότητας του κινητού σας ή του Τάμπλετ σας.
Για να έχετε μεγαλύτερη εικόνα, απομακρύνετε το κουτί-προτζέκτορα από τον τοίχο. Έτσι κερδίζετε σε μέγεθος . Να θυμάστε όμως ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η εικόνα τόσο μειώνεται η φωτεινότητα της καθώς και η ποιότητα προβολής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!
Να γυρίσετε ανάποδα το κινητό σας για να προβάλλει σωστά την εικόνα αλλιώς θα βλέπετε αντίστροφα (το πάνω-κάτω).Προβάλλετε πάντα σε έναν λευκό τοίχο ή σε μια επιφάνεια καλυμμένη με άσπρο πανί ή σεντόνι  περιορίζοντας στο μέγιστο τον φωτισμό του δωματίου καθώς και τον περιφερειακό φωτισμό.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε την ταινία σας και να παίξετε το παιχνίδι σας πλέον σε μεγάλη οθόνη!!

Καλές προβολές και καλό gaming..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Shared by WpCoderX | Copyright © 2013 Technolog